Equitherapie cover

Aanbod:

Programmatie

Equisource Jaarplanning 2018


Programma therapie, coaching en workshops

Zondag 19 augustus van 9u30 tot 16u30

Dagworkshop: 'Energiewerk en Paarden'

Vraag je je vaak af waarom je zo moeilijk bij je plan kan blijven? Heb je het gevoel dat anderen altijd in jouw ruimte komen? Neem je je eigen kracht niet voldoende au serieux? Heb je de overtuiging dat je toch nooit zal leven zoals je dat wil? Ben je benieuwd naar de krachtige, zuivere spiegel die paarden je kunnen geven?

Inge De Stobbeleere en Ilse Scheers gaan voor de eerste keer samenwerken. Inge is expert in Natural Horsemanship en is sinds 2 jaar de paardencoach van Ilse. Ilse is expert in energiewerk en leerde al doende ook de energie van paarden kennen. De samenwerking is dus organisch gegroeid en heeft geleid tot de idee van een workshop waarbij beide expertises worden samengebracht.

Op zondag 19 augustus gaat de dagworkshop door 'Energiewerk en Paarden' en dit op de manege van Equisource.

We zullen werken rond Contact en Afgrenzing via observatie, theoretische principes en energetische beschouwingen én natuurlijk ook via praktische oefeningen, met de paarden, individueel én in groep.

Ilse Scheers - ilsescheers.com is energiewerker, coacht dagelijks mensen in haar praktijk en geeft les in binnen- en buitenland. Verder heeft ze ook haar persoonlijke muziekparcours en werkt ze momenteel aan haar 2de plaat.

Inge De Stobbeleere - Equisource.eu is coach en paardenspecialist. Ze richtte Equisource op vanuit haar passie voor paarden en mensen en volgende een aantal opleidingen en workshops om ontwikkelingsgericht met beiden aan de slag te kunnen gaan. Ze is EAGALA® (Equine Assisted Growth and Learning Association) gecertificeerd.


Wanneer: Zondag 19 augustus van 9u30 tot 16u30
Prijs: 195 euro Lunch en drank inbegrepen
Locatie: Equisource, Kriekelaarstraat 6 Kontich 2550
max aantal deelnemers:10
Mee te brengen: schrijfgerief, buitenkledij (die vuil mag worden)

Inschrijven kan via info@ilsescheers.com
2018 - 29/04, 13/05, 20/05, 27/05, 3/06, 10/06, 17/06, 24/06

Spelenderwijs groeien met hulp van paarden.

Voor kinderen van 9 tot 13 jaar

Heb je er altijd al van gedroomd om met paarden in contact te komen? Ben je graag buiten? Is het soms moeilijk voor jou om met andere kinderen om te gaan en kan je op een gewone manege niet terecht?

Dan is ‘Spelenderwijs groeien met paarden’ iets voor jou! Deze sessies helpen kinderen van lagere schoolleeftijd op weg met een aantal sociale vaardigheden zodat ze steviger in hun schoenen staan, makkelijker grenzen kunnen aangeven en meer zelfvertrouwen krijgen.

We gebruiken het spiegelend vermogen van de paarden om tot inzichten te komen. Gedurende 9 namiddagen gaan we in een kleine groep aan de slag. In een rustige sfeer worden er allerlei opdrachten uitgevoerd naast en met de paarden. Zo leren we leiding te nemen, samen te werken, rekening te houden met anderen, enz. Af en toe rijden we ook op de paarden maar dit is geen prioriteit.

Door actief bezig te zijn met de paarden leer je steviger in je schoenen te staan, keer je ontspannen weer naar huis en is je hoofd weer even helemaal leeg ...

De sessies worden begeleid door Inge De Stobbeleere (paardenspecialist en coach) en Wendi Frateur (therapeut, UKJA) die samen veel ervaring hebben in het werken met kinderen en jonge volwassenen. Ervaring met paarden is niet nodig, enthousiasme is meer dan voldoende!

Voor wie? Voor kinderen van 9 tot 13 jaar (min. 4 - max. 7 kinderen)
Wanneer?
2017 - Zondag data volgen spoedig
Telkens van 13u45 tot 15u15 uitgezonderd de laatste sessie die doorgaat van 13u45 tot 16u45. In het tweede deel van de laatste sessie worden ook de ouders en andere gezinsleden uitgenodigd om mee te doen en inzichten op te doen.
Prijs? 395€ (basisiverzekering bij de VLP incl.)
Waar? Kriekelaarstraat 6, Kontich

Voor inschrijving kan je mailen naar info@equisource.eu of bellen naar 0485 95 06 37
Cursus: Persoonlijk Leiderschap met paarden

Nieuwe data volgt…

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt?
Je hebt dromen, maar deze worden steeds aan de kant geschoven?
Je wil beter en duidelijker communiceren?
Je wil betere en diepgaandere contacten met anderen?

Keuzes maken en onze doelen bereiken zijn essentieel voor een deugddoend leven. We laten ons echter vaak afleiden van onze doelen door belemmeringen en angst, de mening van anderen, te weinig energiemanagement, alles wat moet,…

Om een leven te leiden dat bij ons past is het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap essentieel. Je leert leiding te nemen over jezelf en je leven.

Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is investeren in jezelf als persoon, maar onrechtstreeks ook in je team en organisatie, je gezin en je vriendenkring.


INHOUD

In deze cursus werken we via paardencoaching aan assertiviteit, kwetsbaarheid, communicatie en keuzes maken.

  • Je vergroot je persoonlijke impact op jezelf en op anderen.
  • Je ervaart wat het is om in het moment beslissingen te nemen en daadkrachtig te kiezen.
  • Authenciteit en zelfbewustzijn staan centraal.

WAAROM MET PAARDEN?

Paarden vertellen met hun reacties en lichaamstaal veel aan elkaar, maar ook aan ons als we ons verdiepen in hun manier van communiceren. Ze spiegelen ons als het ware. Ze confronteren ons met onszelf. Paarden zijn coaches ‘pure nature’ en geven ons feedback over onze eigen lichaamstaal, gemoedsgesteldheid en interactie met anderen.

Paarden weerspiegelen wat je non-verbaal overbrengt. Ze reageren onmiddellijk op verandering bij jou. Hierdoor wordt je je bewust van je eigen gedrag en kan je tot effectieve verandering komen op vlak van zelfbeeld, emoties en gedrag.

Door te werken met paarden komen we uit onze comfortzone en stimuleren we ons leren. Een nieuwe omgeving zorgt voor een diepgaander leerproces.

Onze prefrontale cortex wordt gestimuleerd en zo stimuleren we ons creatief denken.


THEMA’S

  • Verbeter je assertiviteit én verdiep je contact met anderen
  • Vergroot je zelfkennis en zelfinzicht
  • Krijg inzicht in je communicatiestijl
  • Leer je doelen bereiken
  • Ervaar het belang van zelfzorg

AANPAK

Tijdens deze verrassend andere cursus leer je aan de hand van toelichting en eenvoudige oefeningen met de paarden zelf meer leiding te nemen over je leven.

De begeleiding is gericht op het ‘nu’ en het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen.

Voor de coaching met paarden is er geen enkele ervaring met paarden vereist.

Bij alle oefeningen blijven we letterlijk en figuurlijk met onze voeten op de grond. We blijven steeds naast de paarden.

“De coaching met paarden was echt TOP. Hilde was er, en samen met Inge (de paardencoach) heb ik daar een zeer bewogen, maar heel belangrijke sessie gehad. Het heeft me echt doen beseffen wat ik moest doen. Weten is een ding, maar om het ook echt te kunnen voelen, was echt geweldig.Op de momenten dat ik het nu nog moeilijk heb, of als de onrust weer toeslaat, grijp ik vooral terug naar de sessie met de paarden, omdat ik daar enorm veel moed en kracht heb uit geput, en vooral omdat ik me terug heb kunnen voelen zoals het hoort. Een echte aanrader!Ik ben wie ik ben, maar dankzij Hilde (& de paarden) kan ik het nu allemaal beter plaatsen en verder werken aan mezelf”

Elise


PRAKTISCH

zaterdag 22 april 2017
van 9u30 tot 16u30

EQUISOURCE
Kriekelaarstraat 6, 2550 Kontich
Gratis parking


BEGELEIDING

Inge De Stobbeleere, coach en gespecialiseerd in coaching met paarden, paardenspecialist.
www.equisource.eu

Hilde Mariën, coach en opleider, gespecialiseerd in stress, burn-out en trajecten naar authentieke keuzes.
www.hildemarien.be


PRIJS

195 € Inclusief 21% BTW

dranken en versnaperingen tijdens pauzes,
broodjeslunch


Inschrijven:

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen, wacht niet te lang met inschrijven.
We houden het aantal deelnemers steeds beperkt om een persoonlijke aanpak te garanderen.

Mail naar info@hildemarien.be
+ betaling via overschrijving op BE39 0017 0881 2119
Mededeling: “PLP-2017-4” met eventueel je BTW-nummer.Alle vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW


Lessen, ponykampen en ponymiddagen.

12, 13, 14 februari 2018

Ponymiddagen voor 5 tot 16 jarigen

Indeling volgens ervaring en/of leeftijd

Thema namiddagen: Elke middag wordt er, afhankelijk van de weersomstandigheden, gewerkt rond een thema. Ook de verzorging van de pony’s komt aan bod

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 13u30 tot 16u30
Deelnameprijs: 35€/dag - Drankje, 4-uurtje inbegrepen
(niet-leden betalen 40€)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Krokusthemadagen 2018 + welke dag(en) + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu

9 tot 13 april 2018

5-daags ponykamp voor 5 tot 16 jarigen

Indeling volgens ervaring en/of leeftijd

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals grondwerk, rijles, spelletjes, wandeling, workshop rond paarden, springles gevorderden enz. enz. (max. 12 kideren) Indeling volgens niveau.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 375€/5dagen - Drank, 4-uurtje & lunch inbegrepen
(niet-leden betalen 390€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Paaskamp 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu


Alle vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW

Juli

9 t.e.m. 13 juli 2018

5-daags ponykamp voor 6- tot 16 jarigen

Alle niveau’s

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals grondwerk, rijles, spelletjes, wandeling, workshop rond paarden, springles gevorderden enz. enz. (max. 15 kideren voor 3 begeleiders). Laatste kampavond is het kampvuuravond + BBQ en mogen de kinderen blijven tot 22u.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 385€/5dagen - Drank, 4-uurtje & lunch, 1x avondmaal inbegrepen
(niet-leden betalen 400€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Kamp 1 - Juli 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu16 t.e.m. 20 juli 2018

5-daags ponykamp voor 6- tot 16 jarigen

Alle niveau’s

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals grondwerk, rijles, spelletjes, wandeling, workshop rond paarden, springles gevorderden enz. enz. (max. 15 kideren voor 3 begeleiders). Laatste kampavond is het kampvuuravond + BBQ en mogen de kinderen blijven tot 22u.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 385€/5dagen - Drank, 4-uurtje & lunch, 1x avondmaal inbegrepen
(niet-leden betalen 400€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Kamp 2 - Juli 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.euAugustus

20 t.e.m. 22 augustus 2018

3-daags ponykamp voor 5 tot 9 jarigen

Alle niveau’s

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals grondwerk, rijles, spelletjes, wandeling, workshop rond paarden, springles gevorderden enz. enz. (max. 12 kideren). Indeling volgens niveau.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 225€/3dagen - Drank, 4-uurtje & lunch
(niet-leden betalen 240€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Kamp 1 - Augustus 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu23 t.e.m. 24 augustus 2018

2-daagse PK voor tieners - 12 tot 18 jarigen

Indeling volgens ervaring en/of leeftijd

Deze therapeutische sessies helpen adolescenten, die het om welke reden ook moeilijk hebben, op weg met een aantal sociale vaardigheden zodat ze steviger in hun schoenen staan, makkelijker grenzen kunnen aangeven en meer zelfvertrouwen krijgen.

We gebruiken het spiegelend vermogen van de paarden om tot inzichten te komen. In een rustige sfeer worden er allerlei opdrachten uitgevoerd naast en met de paarden.
Zo leren we leiding te nemen, samen te werken, rekening te houden met anderen, mondiger te zijn, enz. Af en toe rijden we ook op de paarden maar dit is geen prioriteit.

De sessies worden begeleid door 2 EAGALA gecertificeerde begeleiders die samen veel ervaring hebben in het werken met jongeren en jonge volwassenen.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 180€/2dagen - Drank, 4-uurtje & lunch en verzekering inegrepen

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘PK voor tieners 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu27 t.e.m. 31 augustus 2018

5-daags ponykamp voor 9 tot 16 jarigen

Enkel voor ruiters die zelfstandig kunnen draven en galopperen

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals grondwerk, rijles, spelletjes, wandeling, workshop rond paarden, springles enz. enz. (max. 12 kideren). Laatste kampavond mag iedereen blijven slapen in de schuur of je eigen tentje. Je neemt zelf tent, luchtmatras, slaapzak, wasgerief mee. Wij zorgen voor avondmaal en ontbijt.

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 9u30u tot 17u00
Deelnameprijs: 420€/5dagen - Drank, 4-uurtje & lunch, 1x avondmaal + ontbijt inbegrepen
(niet-leden betalen 435€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘Kamp 2 - Augustus 2018 + Naam’

Rekening nummer: ING IBAN BE20 3631 5198 1256 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu


Alle vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW


29 t.e.m. 31 oktober 2018

3-ponymiddagen voor 5 tot 16 jarigen

Alle niveau’s

Indeling volgens ervaring en/of leeftijd

Thema namiddagen: Elke middag wordt er, afhankelijk van de weersomstandigheden, gewerkt rond een thema. Ook de verzorging van de pony’s komt aan bod

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 13u30 tot 16u30
Deelnameprijs: 35€/dag - Drankje, 4-uurtje inbegrepen
(niet-leden betalen 40€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘ponymiddagen herfst 2018 + Naam’

EquiSource Ponyclub vzw • Rekening nummer: ING BE13 3631 8003 1939 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu

Kerstvakantie 27 en 28 december 2018 en 2, 3 en 4 januari 2019

5-ponymiddagen voor 5 tot 16 jarigen

Alle niveau’s

Indeling volgens ervaring en/of leeftijd

Thema namiddagen: Elke middag wordt er, afhankelijk van de weersomstandigheden, gewerkt rond een thema. Ook de verzorging van de pony’s komt aan bod

Waar en wanneer: Kriekelaarstraat 6 Kontich - 13u30 tot 16u30
Deelnameprijs: 35€/dag - Drankje, 4-uurtje inbegrepen
(niet-leden betalen 40€, extra kost verzekering)

Inschrijven is definitief door een mailtje terug te sturen en het totaalbedrag over te schrijven op onderstaande rekening met vermelding ‘ponymiddagen kerst 2018 + Naam’

EquiSource Ponyclub vzw • Rekening nummer: ING BE13 3631 8003 1939 • BIC: BBRUBEBB

Voor inschrijvingen: info@equisource.eu