Wie zijn wij cover

Info:

Wie zijn wij

Inge De Stobbeleere

Inge De stobbeleere

Inge is zaakvoerster en begeleidt rijlessen, EAL en persoonlijke coachingsessies..

Inge reed vanaf haar 4 jaar paard. Eerst op zetelleuningen en zelfgeknutselde paarden, daarna, als cadeau van oma, op manège 'De Hoefslag in Lier en bij LRV Leopold III te Kontich. Ze deed er ervaring op in verschillende disciplines van de paardensport, dressuur, springen, voltige en eventing. Na haar studies, grafische vormgeving, kocht ze zelf 2 pony's waar ze haar 2 zonen mee leerde rijden en later ook de kinderen van een paar vrienden. Het was de aanzet tot de verwezenlijking van haar droom: het oprichten van een fijne plek waar het goed vertoeven is voor mens én paard.


Opleidingen en workshops

 • Ervaringsgericht leren met de assistentie van paarden - EAGALA part 1 & 2 certified
 • Personal Coaching, opleiding bij Dr. Luc Swinnen
 • Zelfvertrouwen voor vrouwen, bij Triangis
 • 'Effectief omgaan met kinderen' van Thomas Gordon via Wegwijzer zw
 • 'Coaching en leiding geven' via Cevora
 • 'NLP Explorer' bij Marcel Hendrickx, School voor NLP
 • Two lazy Seven Ranch - Western en NH 'Starters Basic Cursus'
 • Inge Teblick bij Syntra: 'Psychologie van het paard' - Clickertraining
 • Terra Natura Seminar: 'Paardenpsyche en lichaamstaal' en 'Communiceren met paarden' en 'Natuurlijk en bewust paardrijden' in praktijkdagen
 • Natuurlijk hoefbekappen
 • Ruiterbrevet B
 • Rijdend lid bij LRV Leopold III Kontich van 1976-1984

Wendy Frateur

Wendy Frateur

Wendi begeleidt de EAGALA therapiesessies.

Wendi is mama van Julie en Seppe en werkt als muziektherapeut in het UKJA ( universitair centrum kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen) op de afdeling voor ontwikkelingsstoornissen en psychose. In haar vorige job bij psychiatrisch centrum Gent - Sleidinge heeft ze ervaring opgedaan in het werken met jongens en meisjes uit problematische opvoedingssituaties en jongeren met een MOF (misdaad omschreven feit) statuut. De problemen waarmee deze doelgroepen te kampen hebben zijn o.a: hechtingsproblemen, adhd, autisme, antisociaal gedrag, agressie, trauma, depressie,…

Naast het werken met jongeren gaf ze ook muziektherapie aan volwassenen met een uiteenlopende problematiek. In haar werk stelt ze het scheppen van een veilige omgeving voorop waarbinnen er ruimte kan ontstaan om te ontdekken, te experimenteren, stap voor stap te leren en tot nieuwe inzichten te komen.


Als therapeut is ze verbonden aan de VVM, vlaamse vereniging voor muziektherapie. Ze is EAGALA part 1 & 2 certified.


Lies Peeters

Lies Peeters

Lies begeleidt de paardengewenning, rijlessen en lessen aangepast paardrijden.

Lies is afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs economie / wiskunde. Sinds haar 7 jaar rijdt ze paard. Die microbe heeft haar nooit los gelaten en ze maakte van haar hobby haar beroep. Ze begeleidt de paardrijlessen voor kinderen, volwassenen en jongvolwassenen met een licht mentale beperking. Lies volgde verschillende cursussen "Natuurlijk Paardrijden en Natuurlijk Paarden houden”.

Thuis zitten er nog andere dieren op haar te wachten: Lobke de bruine labrador, Zina de kat en Witje het konijn!

Ze werkt ook voor Pet Au Pair (www.petaupair.be), een oppasdienst voor huisdieren. Lies kan ingehuurd worden om met de hond te wandelen of de katten, kippen of konijnen te verzorgen als de baasjes op hun werk of met vakantie zijn.


Ellen Van Vlasselaer

Ellen Van Vlasselaer

Ellen Van Vlasselaer begeleidt de hippotherapie en Equine Assisted Therapy (EAT)

Ellen is afgestudeerd als klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren. Ze is werkzaam in CGG Kempen in het Kinder- en jongerenteam. Hier begeleidt ze kinderen, ouders en gezinnen van 6 tot 18 jaar met diverse problematieken, zoals angst, depressie, trauma, autisme, ADHD, gedragsproblemen, ...

Bijkomend behaalde ze het postgraduaat Equine Assisted Therapy aan de Arteveldehogeschool te Gent. Hier heeft ze een brede basis meegekregen in het begeleiden van kinderen en volwassenen met zowel psychische problemen als mentale en/of fysieke beperkingen.

Momenteel volgt zij een bijkomende opleiding tot gedragstherapeut. Ze is verbonden aan de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (Erkenningsnummer Psychologencommissie: 872110074)

Met paarden bezig zijn, is nog steeds een belangrijke hobby voor Ellen. Via de hippotherapie/EAT kan zij haar hobby en haar beroep mooi combineren.


Charis de Jonghe

Charis de Jonghe

Charis de Jonghe is sinds 2015 stagiaire bij Equisource voor de Hippotherapie en de EAL-sessies

Charis de Jonghe is net afgestudeerd als leerkracht LO en Engels aan de KHLeuven en volgt momenteel het verkort traject orthopedagogie in Antwerpen gecombineerd met de EAT opleiding in Gent.

Als jobstudente begeleidt ze iedere woensdag de rijlessen. Ze rijdt paard sinds haar zesde en is rijdend lid bij de LRV Leopold III in Kontich! Ze is in bezit van het BLOSO - initiator diploma paardrijden/olympische disciplines.